Kwaliteitskeurmerk Evenementenzorg

Met trots mogen wij mededelen dat we het kwaliteitskeurmerk Evenementenzorg ruimschoots hebben behaald. De certificering erkent dat wij voldoen aan alle eisen genoemd in de Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) en het Toetsingskader: toezicht kwaliteit van evenementenzorg van de IGJ.

Op 5 juli jl. hebben wij tijdens het concert van Rammstein in Nijmegen een onafhankelijke externe toetsing laten uitvoeren door Kiwa. Tijdens deze toetsing wordt er beoordeeld op deskundigheid, bevoegdheid en bekwaamheid van de in te zetten zorgverleners, materiaal en faciliteiten. Het resultaat van de audit is zeer positief. Op alle aspecten hebben wij ruimschoots voldaan aan de VNEZ en hiermee het kwaliteitscertificaat behaald!

Veldnormen, richtlijnen en wet- en regelgeving zijn voortdurend in ontwikkeling. Daarom worden wij vanaf nu jaarlijks beoordeeld op het Kwaliteitskeurmerk en het toetsingskader en worden de normen door KIWA (onafhankelijke Certificerende Instantie (CI)) opnieuw gecontroleerd.

Wij beschikken over al meer dan 18 jaar ervaring in de evenementenzorg tijdens grote publieksevenementen, maken gebruik van moderne voorzieningen en apparatuur, beschikken al jaren over het ISO 9001:2015 certificaat en zijn verblijd dat we dit certificaat aan dit mooie rijtje kunnen toevoegen.

Hiermee werken wij verder aan hoogwaardige evenementenzorg op alle zorgniveaus, van basiszorg tot specialistische spoedzorg inclusief voorbereiding, inzet coördinatie en projectbegeleiding.

Het Opleidingsbedrijf als nieuw onderdeel binnen MAI medische diensten.

Wij verwelkomen Het Opleidingsbedrijf als nieuw onderdeel binnen MAI medische diensten.

Met ingang van 1 januari 2021 wordt Het Opleidingsbedrijf ondergebracht bij MAI Medische Diensten, voorheen een projectorganisatie binnen UMCG Ambulancezorg. Als hoogwaardige kennisorganisatie wil Het Opleidingsbedrijf van MAI Medische Diensten in samenwerking met UMCG Ambulancezorg een partner zijn voor onze ketenpartners en andere organisaties, bedrijven, instellingen en burgerhulpverleners. Dagelijks worden er voorlichtingen, opleidingen en trainingen verzorgd voor ketenpartners als brandweer, politie en zorginstellingen.

De externe dienstverlening van MAI en Het Opleidingsbedrijf en de processen die daarbij horen, hebben veel overeenkomsten. Het is daarom een logische stap voor ons om Het Opleidingsbedrijf een duidelijke positie te geven binnen MAI Medische Diensten B.V. In deze rol willen wij onze (medische) kennis en ervaring delen met als doelstellingen: verbetering van de samenwerking en verhoging van het kennisniveau van externe organisaties.

Primeur voor MAI: Nederlands eerste 100% elektrische huisartsenauto

Klimaatneutraal, op maat gemaakt, comfortabel voor de arts en een optimale zorg voor elke patiënt. Wie de nieuwe huisartsenauto van MAI medische diensten tegenkomt, heeft iets bijzonders gezien. Het is namelijk de allereerste, volledig elektrische huisartsenauto in het land. Meer zullen spoedig volgen.

Hoewel elektrische auto’s inmiddels heel gewoon zijn, is een elektrische huisartsenauto iets ingewikkelder om te realiseren. Naast de accu voor de auto is namelijk een tweede accu nodig voor de apparatuur die een huisarts tijdens zijn visites nodig heeft. Hierbij valt te denken aan meetapparatuur, diagnostische apparatuur en een opberg- en koelmogelijkheid voor medicatie. Omdat toekomstige gebruikers elk hun specifieke wensen hebben, is elke huisartsenauto maatwerk.

Huisartsenposten

De huisartsenauto is bestemd voor het vervoer van de visite rijdende huisarts in de avond, nacht en weekend- uren. In verschillende regio’s wordt hiervoor gebruik gemaakt van de huisartsenservice van MAI medische diensten.

Vanuit een huisartsenpost worden de artsen snel en veilig naar hun patiënten gebracht. Dat doet MAI medische diensten met moderne huisartsenauto’s die zijn voorzien van de nieuwste communicatiemiddelen en medische apparatuur. Zij worden gebracht door ervaren chauffeurs die bovendien beschikken over medische kennis en dus kunnen assisteren tijdens (spoed)visites. Met de inzet van een elektrische huisartsenauto wordt het werk van de huisarts nog wat aangenamer.

Voordelen

De elektrische huisartsenauto biedt verschillende voordelen. MAI medische diensten heeft in de eerste plaats gekozen voor een elektrische huisartsenauto om klimaatneutraal te kunnen werken. Niet alleen omdat het dat zelf belangrijk vindt, maar ook om tegemoet te komen aan de wens van veel huisartsen. Het klimaat is het belangrijkste voordeel, maar voor zowel huisarts als patiënt zijn er bijkomende voordelen. Een elektrische auto rijdt immers vrijwel geluidloos, wat prettig is voor de arts maar ook voor de buurt als een huisarts ’s nachts een (spoed)visite moet afleggen.

Mocht iemand bang zijn dat een elektrische auto minder betrouwbaar is dan een benzine auto: de nieuwe huisartsenauto is een Kia e-Niro met een actieradius van 452 kilometer. Meer dan genoeg dus om regionaal snel bij patiënten voor de deur te kunnen staan.

Enthousiasme

De eerste elektrische huisartsenauto wordt op dit moment in de praktijk getest. De eerste reacties zijn zonder uitzondering positief, dus niets staat MAI medische diensten in de weg om op termijn alle huisartsenposten op elektrisch vervoer te laten overstappen.

Op dit moment maken verschillende huisartsenposten in het hele land gebruik van de huisartsenservice van MAI medische diensten.

Nico Herfkens, algemeen manager van MAI medische diensten, verwacht dat de komende jaren veel huisartsenposten zullen overstappen op elektrisch vervoer. “Het milieu heeft de aandacht van iedereen en de plannen zijn met enthousiasme ontvangen door de toekomstige gebruikers. Wie klimaatneutraal wil werken, zal kiezen voor de elektrische huisartsenauto. Dit is de toekomst.”

Over MAI medische diensten

MAI medische diensten is één van de grootste medische dienstverleners van Nederland. Het in Barneveld gevestigde bedrijf is actief in heel Nederland op het gebied van huisartsenservice, planbare ambulancezorg, evenementenzorg, Psycholance en opleidingen en trainingen voor ketenpartners en zorgverleners.

Bleeding Belt

MAI medische diensten heeft een koppelriem ontwikkeld waarmee hulpverleners bij terroristische aanslagen of andere grote incidenten uitwendige bloedingen kunnen stelpen. Deze is toegevoegd aan onze standaard uitrusting bij de verschillende dienstverleningen.

Geconditioneerde AED kast

Voor de goede conditionering en betrouwbaarheid van de AED’s hebben wij een volledig geconditioneerde en op afstand te monitoren AED kast in ons assortiment. Voor meer informatie bel 0342 421399.

Uitbreiding capaciteit Planbare Ambulancezorg

Wegens de toenemende vraag voor de uitvoer van planbare ambulancezorg in diverse regio’s hebben wij een aantal vacatures. Deze vacatures zijn in deze website te vinden.

Externe kwaliteitsaudit op evenementenlocatie

Tijdens de medische inzet door MAI medische diensten bij het concert van Guns ’n Roses in het Goffertpark in Nijmegen, heeft Kiwa op locatie een externe kwaliteitsaudit op basis van de NEN-EN 15224 uitgevoerd. Het resultaat is om trots op te zijn. Er zijn geen aandachtspunten, afwijkingen of tekortkomingen geconstateerd.

Psycholance 1 jaar in dienst

Vanaf 14 augustus 2017 verzorgt MAI medische diensten in samenwerking met UMCG Ambulancezorg, Politie en GGZ Drenthe de Psycholance in Drenthe. We kijken terug op een succesvol jaar waarin we maatwerk hebben verzorgd voor het vervoer Van de verwarde persoon, de pilotperiode wordt verlengd tot mei 2019.